Kako izbrati pravi frizerski salon

Frizerski salon je salon, kjer si lahko izberete svojo novo podobo. Frizer v frizerskem salonu, vam svetuje pri izbiri vaše pričeske, barve in izgleda. Frizerski salon oz. oprema za frizerski salon je stalnica brez katere ne gre. Frizerski salon, je lahko opremljen čisto po vaših željah, saj mu lahko dodate veliko svojih idej. Pri izgradnji oz. pri prenovi bodite posebej pozorni na funkcionalnost prostora, ter na to ali želite dejavnosti dodati še katero drugo, največkrat je to kozmetične in pedikerske dejavnosti,  lahko pa tudi salon za oblikovanje telesa.

Obvezna oprema, ki jo rabi frizerski salon:

  • Lasna kozmetika,
  • Električni in ostali pripomočki,
  • Stoli, ležalniki, počivalniki..
  • Stojala,
  • Pregrinjala in ogrinjala…

Frizerski salon se pri izbiri svojega kadra lahko povežejo z frizerskimi šolami. Izredno pomembno za uspeh, ki ga dosega frizerski salon je urejena celostna podoba, ki je okolici privlačna, predvsem pa njihovo osebje, saj je najpomembnejši prav prvi kontakt z stranko.

Frizerski salon se lahko predstavi tudi širši publiki tako lokalno kot regionalno prav tako pa tudi na tujem, predvsem na sejmih in predstavitvah. Frizerski salon tudi širše deluje z proizvajalci lasne kozmetike, ki večkrat povabijo svoje poslovne partnerje na ogled proizvodnje ter na predstavitve novosti. Najpopularnejši so sejmi v Londonu, Parizu in Zagrebu. To so za nas malo večje predstavitve, na katerih lahko vidimo veliko proizvajalcev, ponudnikov, kot tudi frizerskih strokovnjakov, ki so del ustanov, ki jim pravimo frizerski salon.

Kakor v vseh strokah tudi v frizerstvu prihaja do dopolnitev ter izboljšav. Novosti nastajajo predvsem pri proizvodih za nego las. Danes frizerski salon uporablja preparate, ki so lasem popolnoma neškodljivi.

 

Frizerski salon